Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Benny\Documents\Ctrlaltcountry\CtrlAltCountry\pagina5_bestanden\image001.jpgBeschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Benny\Documents\Ctrlaltcountry\CtrlAltCountry\pagina5_bestanden\image001.jpgBeschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Benny\Documents\Ctrlaltcountry\CtrlAltCountry\pagina5_bestanden\image001.jpgBeschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Benny\Documents\Ctrlaltcountry\CtrlAltCountry\pagina5_bestanden\image001.jpgBeschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Benny\Documents\Ctrlaltcountry\CtrlAltCountry\pagina5_bestanden\image001.jpg

 

NIEUWS

     

In de EURO AMERICANA CHART is het ook deze maand nog singer-songwriter ROD PICOTT die boven alles en iedereen uitsteekt. Met de dubbelaar “Out Past The Wires” blijft hij onder meer CHRIS STAPLETON (“From A Room Volume 2”) (2), STEPH CAMERON (“Daybreak Over Jackson Street”) (3), HAYWARD WILLIAMS (“Pretenders”) (4) en TYLER CHILDERS (“Purgatory”) (5) de loef afsteken.

 

De nummer-1-stek in de AMA CHART is ook deze week nog voor MARGO PRICE (“All American Made”). Met haar nieuwe plaat blijft ze onder meer LUKAS NELSON & PROMISE OF THE REAL (“Lukas Nelson & Promise Of The Real”) (2), JD MCPHERSON (“Undivided Heart And Soul”) (3),  LEE ANN WOMACK (“The Lonely, The Lonesome & The Gone”) (4) en JOSH RITTER (“Gathering”) (5) afhouden. Een leuk vijftal om mee richting eindejaarsfeesten te trekken, niet?

 

We hebben er weer ontzettend veel voor je beluisterd en besproken, maar wat vonden wij hier nu eigenlijk de beste rootsplaten van de jaargang 2017? Je komt het  hier te weten. Onze jaarlijst is er!

 

Als THE LYNNES bundelen de Canadese zingende liedjesschrijfsters LYNN MILES en LYNNE HANSON nu ook hun krachten. Op 2 februari van volgend jaar presenteren ze alvast hun eerste worp samen, “Heartbreak Song For The Radio”.

 

Het Zweedse duo FIRST AID KIT zal op 19 januari van volgend jaar z’n langverwachte nieuwe album “Ruins” uitbrengen. Dat geheel werd opgenomen in Portland en geproduceerd door de gerenommeerde Tucker Martine. De zussen werkten er onder meer samen met geweldige muzikanten als Peter Buck van R.E.M., Glenn Kotche van Wilco en McKenzie Smith van Midland. Op dinsdag 16 maart zakken de twee ook af naar de Brusselse AB om er het geheel live voor te komen stellen.

 

THE LOST BROTHERS kondigden zopas de release van hun nieuwe album “Halfway Towards A Healing” aan. Voor de opnames van die op 26 januari van volgend jaar te verschijnen plaat togen ze naar Tucson, Arizona. Daar werkten ze nauw samen met producers HOWE GELB en GABRIEL SULLIVAN. Andere gasten waren onder meer Steve Wickham van de WATERBOYS en tal van leden van GIANT SAND. Drie van de songs erop schreven ze dan weer samen met GLEN HANSARD.

 

Nog op 26 januari zal trouwens ook de nieuwe van CALEXICO verschijnen. “The Thread That Keeps Us” heet die en in de nasleep ervan zullen de heren Convertino en Burns en co op 24 maart ook DE ROMA in Antwerpen aandoen voor een uniek concert.

 

MARY GAUTHIER kondigde zopas haar nieuwe plaat aan. “Rifles & Rosary Beads” verschijnt op 26 januari van volgend jaar en zal elf nummers bevatten die werden geschreven met oorlogsveteranen en hun families. Het album is nu reeds voorbestelbaar.

 

Home